dreessen willemse architecten

2017.12.18 De nieuwe website van Dreessen Willemse Architecten is online

De website van Dreessen Willemse Architecten is vernieuwd met nog een beter overzicht van alle werkzaamheden.

2017.12.07 Navenant: Tijdloze schoonheid en functionaliteit gaan hand in hand

"Voor de terugkerende rubriek 'Binnen kijken bij' laten we ons dit keer inspireren door een minimalistisch pand in Hoogeveen, waar binnen en buiten continu met elkaar in contact staan." Download en lees het hele artikel via de onderstaande link.

Lees het hele artikel: Navenant: Tijdloze schoonheid en functionaliteit gaan hand in hand

Bekijk het project: Villa FT

2017.11.22 Beton Villa HD bereikt tweede niveau

Het ijzervlechten van de wanden en de zwevende terras vloer is in uitvoering. Daarnaast worden de bekistingen geplaatst voor de laatste verdieping.

2017.11.07 Stylepark: Rational openness

“The project for Össur‘s European headquarters in Eindhoven is special to us, as it has both a rational structure and yet a clearly open character," stated Rob Willemse of Dreessen Willemse Architecten. Lees het hele artikel op de website van Stylepark.

Bezoek de website: Stylepark.com

Bekijk het project: Headquarters Össur Europe

2017.11.04 Tentoonstelling: “De poppen aan het dansen" in het Arcam Amsterdam

Van de DDW in Eindhoven naar de Museumnacht in Amsterdam. De poppenhuizen zijn te zien in het Arcam te Amsterdam en het thema voor deze tentoonstelling is “de poppen aan het dansen". Ook ons poppenhuis is het podium voor feestende poppen.

Bekijk het project: Ver-huis-doos: Poppenhuis voor Energy4all

2017.10.21 Tentoonstelling: "Ver-huis-doos" te zien op de Dutch Design Week Eindhoven

Tijdens de Dutch Design Week van 21 oktober t/m 29 oktober 2017 worden de poppenhuizen tentoongesteld in het Innovation Powerhouse. Ook ons poppenhuis, ver-huis-doos, is hier te zien naast velen andere poppenhuizen ontworpen door architecten.

Bekijk het project: Ver-huis-doos: Poppenhuis voor Energy4all

2017.10.12 Villa FL in aanbouw naast Villa SBG

De kozijnen en het glas zijn geplaatst bij Villa FL te Heerlen. Op de begane grond wordt de ruimtelijkheid rondom de patio al duidelijk zichtbaar. Over enkele weken wordt de woning ingepakt en gestukadoord.

2017.10.02 Breeam "Excellent" toegekend aan Headquarters Össur Europe

Na de behaalde ontwerp certificaten is deze week ook het formele Breeam-certificaat met de score "Excellent" toegekend aan het project Headquarters Össur Europe. Het project heeft een score behaald van meer dan 70%. Het dak is voor een groot gedeelte vol gelegd met zonnepanelen.

Bekijk het project: Headquarters Össur Europe Eindhoven

2017.09.24 Stadsdeel in aanbouw: Holland Park Diemen

De verschillende bouwblokken van het plan Holland Park vorderen gestaag. Er ontstaat een heel nieuw stadsdeel in Diemen. Beeld vanuit de toekomstige gracht met aan de rechterkant blok 20.

Bekijk het project: Holland Park Blok 20 Diemen

2017.09.01 Start verkoop Maashaeghe Park Boxmeer

“Maashaeghe Park wordt een woongebied waar kwaliteit centraal staat; Niet alleen is dit altijd gezegd, maar kijk om je heen en je ziet dat de ontwikkelaar het ook heeft waargemaakt". Zo begon de speech van Burgemeester van Soest tijdens het start verkoopevenement van Maashaeghe Park op 1 september. Bij deze feestelijke opening waren alle samenwerkende partijen en geïnteresseerden uitgenodigd.

Bekijk het project: Maashaeghe Park Boxmeer

2017.07.28 Mark: Inside life

In het augustus-september nummer van de Mark is ons poppenhuis één van de vier poppenhuizen die is uitgelicht. Bekijk en lees ook over ons poppenhuis, ver-huis-doos.

Bekijk het project: Ver-huis-doos: Poppenhuis voor Energy4all

2017.07.13 Tentoonstelling: Dolls' House in het BKKC te Tilburg

Van 13 juli t/m 13 augustus zijn de poppenhuizen te zien in het BKKC te Tilburg. Ook ons poppenhuis maak deel uit van de tentoonstelling. Bekijk en lees ook over ons poppenhuis, ver-huis-doos.

Bekijk het project: Ver-huis-doos: Poppenhuis voor Energy4all

2017.06.27 Villa's Maashaeghe Park 1:1 gebouwd

Voor iedere architectuurstijl is er een 1:1 model gemaakt van de gevels waarbij het hoogwaardig materiaal pakket te zien is. De drie mock-ups staan in de verkooptuin die compleet is bestraat en aangekleed zoals in de toekomstige situatie. De bouw is bijna afgerond en de opening staat gepland op 1 september.

Bekijk het project: Maashaeghe Park Boxmeer

2017.06.12 Achterwand van Villa HD gedeeltelijk ontkist

De bijna 9,5 meter hoge schoonwerk betonnen wand is al gedeeltelijk ontkist. Het resterende gedeelte van de 30 meter lange wand zal in de loop van de week worden gedaan.

2017.06.05 Arper: Selected references 2017

Arper heeft onlangs een mooi boek uitgebracht met alle referentie projecten van 2017. "The hallmark of the very best architecture is the harmony of its component parts, of which funiture is a key element", quote Arper. Ook ons project Headquarters Össur Europe is opgenomen in deze bijzondere collectie.

Lees het hele artikel: Arper: Selected references 2017

Bekijk het project: Headquarters Össur Europe Eindhoven

2017.05.29 PI magazine: Rust en dynamiek

In het april-mei nummer van project en interieur (PI) is het hoofdkantoor van Össur Europe gepubliceerd. "Een aangenaam en open interieur dat zowel rust als dynamiek uitstraalt". Download en lees het hele artikel via onderstaande link.

Lees het hele artikel: PI magazine: Rust en dynamiek

Bekijk het project: Headquarters Össur Europe Eindhoven

2017.05.05 In uitvoering: Bouwput in de helling

De bouwput van villa HD is een bijzondere: damwanden tot 10 meter hoog zijn in de helling geslagen. Nieuwsgierig? Villa HD wordt binnenkort op de website geplaatst.

2017.04.19 Volkskrant Magazine: Geen kinderspel

Een mooi artikel in de Volkskrant Magazine zorgt voor nationale bekendheid voor het poppenhuizenproject van initiatiefnemer architect Peter Masselink. Door de veiling van de achttien poppenhuizen wordt er zoveel mogelijk geld opgehaald ten behoeve van meer onderzoek naar energiestofwisselings- ziekte. Bekijk en lees ook over ons poppenhuis, ver- huis-doos.

Bekijk het project: Ver-huis-doos: Poppenhuis voor Energy4all

2017.04.10 Verbeeldingskracht in zorgarchitectuur: Ver-huis-doos één van de poppenhuizen in de publicatie

Het eindresultaat van alle poppenhuizen voor het Energy4all initiatief zijn samengevoegd in het boek "verbeeldingskracht in zorgarchitectuur". Ook ons poppenhuis maakt deel uit van deze publicatie.

Bekijk het project: Ver-huis-doos: Poppenhuis voor Energy4all

2017.03.28 Alle puien voorzien van glas maakt villa SGB wind- en waterdicht

Door de plaatsing van glas in de kozijnen ontstaan de eerste ruimtes in de villa. Over enkele weken zal het uiterlijk van de bovenbouw worden afgewerkt met stucwerk.